-H-8256 Ábrahámhegy-Kisőrs
-+36 87 471 085
-

Terméskőburkolatok, terméskövek ragasztása

A kültéri terméskővel rakott felület ki van téve az időjárás viszontagságainak: fagy, eső, napsütés, mechanikai igénybe vétel és ezek kombinált hatásai.

Ahhoz, hogy ezen burkolatok sokáig épen maradjanak, a feladatnak legjobban megfelelő ragasztó, illetve fugázó anyag használata javasolt.

A természetes kövek ragasztására legalkalmasabb a vastag ágyazatú Kvarc Kőragasztó, a habarcsréteg lehet legalább 2 centiméter így a durva felületű kövek felrakása is megoldható. Falburkolatok esetében a felrakást megelőzően a felületre ragasztóhabarcsot kell fröcskölni, a kőlapok hátoldalát pedig vékonyan be kell kenni a Kőragasztóval. A bekevert ragasztót 2 órán belül fel kell használni. Durva seprű segítségével a feltapadt habarcsmaradványok eltávolíthatók. Az elkészült burkolatot 24 órán belül nem érheti fagy, a fugázás 48 óra múlva végezhető el biztonsággal.

Fugázáshoz a kövek szabálytalan formái miatt olyan rugalmas anyagot kell használni mely legalább 30 mm-ig kihúzható.

Ehhez a KVARC Kőfugát ajánljuk. Az anyagot gumis fugakanállal vigyük fel, a fugákat teljes mélységig töltsük ki.

A porózus, vagy matt felületű burkolólapokon az erősen nedvszívó fugázó habarcs foltosodást okozhat, ezért elengedhetetlen a próbafugázás. A friss fugázást a tűző napsütéstől óvni kell nedves takarással. A fugázás után 14 napon belül kerüljük a mosószerek és egyéb vegyi anyagok használatát a tisztításnál.


Vissza az előző oldalra
3 telephely
30 éves
tapasztalat
105 féle
termék
30.000 tonna
export
Kérdése van? Ajánlatot kérne? Vegye fel velünk a kapcsolatot!
-