-H-8256 Ábrahámhegy-Kisőrs
-+36 87 471 085
-

Alapítók emlékezete – megemlékezés a KVARC-Ásvány Kft. bányaüzemében

A KVARC-Ásvány Kft. 1990-es alapítása óta folyamatos fejlődésen ment keresztül, napjainkra - magyar tulajdonban lévő, hazai munkaerőt foglalkoztató vállalkozásként - a tapolcai régió kiemelt gazdasági szereplőjévé vált. A Társaság jelenlegi és volt munkatársai, tulajdonosai most az alapítóknak állítanak emléket. Az emléktábla, amelyet 2024. június 7-én a munkatársak és a már nyugdíjas kollégák a bányából származó, több tonnás kőoszlopon, közösen avattak fel, az alapítók nevének és az alapítás időpontján túl a Bányászhimnusz néhány sorát tartalmazza.

Alapítók emlékezete – megemlékezés a KVARC-Ásvány Kft. bányaüzemében


A KVARC-Ásvány Kft. székhelye Ábrahámhegy-Kisőrsön, telephelye Nemesgulácson és Budapesten található. Fő tevékenysége a kvarchomok bányászata, előkészítése, osztályzása, valamint kvarchomok alapú termékek, építőanyagok gyártása, forgalmazása. A vállalkozás által magas technológiai színvonalú eljárásokat, környezettudatos megoldásokat alkalmaz a hosszú távú fenntarthatóság jegyében, amelyet a folyamatosan szigorodó hatósági követelményeknek, valamint az ISO 9001 szabványnak való megfelelés is biztosít. 

Az elmúlt 34 évben szinte teljesen kicserélődött a munkatársak köre, de a jelenlegi kollektíva és a Társaság vezetése közösen úgy döntött, ideje az alapítóknak emléket állítani. Az emléktábla, amelyet a munkatársak és a már nyugdíjas kollégák a bányából származó, több tonnás kőoszlopon avattak fel, az alapítók nevének és az alapítás időpontján túl a Bányászhimnusz néhány sorát tartalmazza. 

Az emléktáblát átadó Vella Zsolt, Ábrahámhegy község polgármestere kiemelte: a KVARC az elmúlt évtizedekben a helyi közösség szerves részévé vált, hiszen szinte minden családban akad 1-1 olyan személy, aki munkája révén kötődik vagy valamikor kötődött a vállalathoz. 

Derhán Péter, a jelenleg több, mint 60 főt forgalmaztató KVARC-Ásvány Kft. jelenlegi ügyvezetője, és az alapító Derhán Dénes fia kiemelte: aki céget épít, nem csak a jelennek, hanem a jövőnek is alkot. A KVARC alapítóinak az volt a szándéka, hogy a helyi természeti értékek felhasználásával jöjjön létre egy olyan üzem, amely a tapolcai régióban élő embereknek biztosít folyamatos, stabil munkalehetőséget, miközben európai szinten is kiváló minőségű termékeket állít elő. Ezt az elhatározást siker koronázta: a KVARC építőanyag márka mára nem csak hazai, hanem nemzetközi szinten ismert és kedvelt, a professzionális, prémium minőségű építőanyagok szinonimájává vált. 

Vissza az előző oldalra
3 telephely
30 éves
tapasztalat
105 féle
termék
30.000 tonna
export
Kérdése van? Ajánlatot kérne? Vegye fel velünk a kapcsolatot!
-